RU   UA

Величезне значення для благополуччя печінки має здорове харчування, побудоване на балансі основних інгредієнтів, необхідних для підтримки життєдіяльності організму. Тут грають роль і кількість білків, жирів, вуглеводів, що надходять в організм, і якість та свіжість приготованих страв, і регулярність прийому їжі. Але найважливіше для того, щоб печінка залишалася здоровою, — не додавати їй зайвого навантаження, тобто потрібно уникати в своєму раціоні речовин, які їй важко переробляти.

Якщо ви часто харчуєтеся фаст-фудом або всухом'ятку, то перевантажуєте, перш за все, печінку і підшлункову залозу. Окреме питання — «E»-добавки (фарбувальні, смакові або технологічні). Ними просто рясніє їжа з супермаркетів. Радимо Вам вибирати більш натуральні продукти і уважно вивчати їх склад. Сьогодні закони змушують виробників писати на упаковці правду, але пишуть вони про це дрібним шрифтом.

Печінка дуже «не любить» важкі жири тваринного походження, тому не слід захоплюватися стравами із жирного м'яса, міцним бульйоном, а також тістечками і тортами, випеченими на вершковому маслі. Їй зовсім не подобаються овочі та зелень з різким смаком (редис, часник, кінза) і кислі дари природи — журавлина, щавель. Не до смаку також гірчиця, оцет, хрін, мариновані овочі, всілякі улюблені нами копченості та соління.

Можливо, Вас здивує, що до жировому гепатозу призводить також сувора вегетаріанська дієта. В цьому випадку причиною є порушення вуглеводного обміну, що виникає як відповідь організму на нестаток в харчуванні білків.

Якщо Ви вважаєте, що Ваш організм піддається харчовим навантаженням, то «Прогепар» є хорошим рішенням для допомоги. «Прогепар» сприяє поліпшенню місцевого кровотоку в печінці, покращує її функціональні показники, очищає і виводить токсини з печінки та відновлює ту частину паренхіми, яка піддалася руйнуванню.